DE NIEUWE MINI JOHN COOPER WORKS GP

De nieuwe MINI John Cooper Works GP* is veruit het snelste model van MINI dat ooit is toegelaten op de openbare weg. Dit exclusieve en extreem sportieve model zet met zijn race genen nieuwe maatstaven in het premium compacte segment.

(gecombineerd brandstofverbruik: 7,3 l/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot: 167 g/km)**

DE SNELSTE MINI OOIT

  • MAXIMUMSNELHEID 265 KM/U.
  • 0-100 KM/H IN 5,2 SECONDEN.
  • MOTORVERMOGEN VAN 225KW/306 PK.

THE FAST AND THE FURIOUS.

Geen overtollige zaken. Geen extra gewicht. De MINI John Cooper Works GP is ontdaan van alle overtollige zaken, voor een maximale acceleratie en wendbaarheid. Dempers, stabilisatorstangen en veren zijn speciaal ontwikkeld en afgestemd op de rijeigenschappen van de auto. En met zijn grotere spoorbreedte en 10 mm verlaagd onderstel straalt hij pure kracht en prestaties uit. Het is een rebel. Maar met een zeer specifiek doel voor ogen.


Onze designers zijn tot het uiterste gegaan. Uitgevoerd in luisterrijk Racing Grey, met het dak en de spiegelkappen uitgevoerd in contrasterend Melting Silver, straalt de MINI John Cooper Works GP een en al zelfvertrouwen uit. De randen en lijnen zijn precies en scherp. Terwijl krachtige designelementen zoals de grote voorpaneelverbreder, zijskirts en dakspoiler de buitenzijde accentueren en voor een formidabele aanwezigheid zorgen.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

DOE MEE AAN DE RACE

De MINI John Cooper Works GP is wereldwijd gelimiteerd op slechts 3000 modellen. Als je zijn opvallende dubbele uitlaat op de straat ziet. Ben je waarschijnlijk al te laat. Verkrijgbaar in 2020.

MINI. TURBOCHARGED

De snelste, krachtigste MINI ooit komt natuurlijk niet uit niets vallen. Want onze ingenieurs houden van een uitdaging. Ze verlaten hun comfortzones. De MINI John Cooper Works GP vertegenwoordigt een racegeschiedenis die meer dan vijf decennia teruggaat. Zijn 2,0 liter 4-cilindermotor met turbocompressor met een vermogen van 306 pk en een buitengewoon koppel van 450 Nm biedt indrukwekkende prestaties. Want genoeg is nooit genoeg.


Gecombineerd met de automatische transmissie met 8 versnellingen en een differentieelsper zorgt dit voor maximale acceleratie, grip en wendbaarheid. En met de sportieve, 3D-geprinte metalen schakelpaddels kun je in stijl schakelen. Het op prestaties gerichte inlaatluchtsysteem zorgt ervoor dat de motor gemakkelijker kan ademhalen. En bovendien is er nog een tweede externe koeler om de motorkoeling en het uitgangsvermogen te optimaliseren. En dankzij de gewijzigde geluidsisolatie konden we het gewicht nog verder terugbrengen, voor nog betere prestaties. Geniet van de uitstekende rijeigenschappen en pure sensatie – direct onder handbereik.

* Model nog niet beschikbaar (pre-productie). Deze waarden zijn schattingen en nog niet officieel vastgelegd. Onder voorbehoud van wijzigingen.

** De weergegeven waarden voor brandstofverbruik en CO2-emissies worden berekend in overeenstemming met de meetmethode die is voorgeschreven in de Europese Verordening (EG) 715/2007 in de versie die van toepassing was op het moment van goedkeuring. De getoonde bereiken houden rekening met de verschillen in de gekozen wiel- en bandenmaten. De waarden zijn al gebaseerd op de nieuwe WLTP-testcyclus en zijn ter vergelijking vertaald naar NEDC-equivalente waarden. Voor deze modellen gelden andere waarden dan die hier worden weergegeven bij het berekenen van (voertuiggerelateerde) belastingen die (mede) gericht zijn op de CO2-uitstoot.