MINI SHARING

MINI Sharing maakt het makkelijker dan ooit om de eigen auto te delen met vrienden en familie. Met MINI Sharing en de bijbehorende MINI Sharing-app bepaalt MINI opnieuw de norm op het gebied van gedeelde mobiliteit.

Vanaf april 2021 kunnen MINI-rijders in Nederland gebruik maken van deze nieuwe MINI experience. De app is eenvoudig te downloaden via iOS en Android.

Start sharing your #MINILOVE.

HOE HET WERKT

Via de app kunnen familieleden en vrienden worden uitgenodigd wanneer zij ook de app hebben. Wie de MINI voor een bepaalde tijd wil gebruiken, stuurt via de app een verzoek. Dit verzoek verschijnt in de kalenderfunctie van de MINI Sharing-app en de eigenaar van de MINI kan het verzoek daar accepteren en het gebruik van de auto beheren.

Dertig minuten voor aanvang van de periode waarvoor de MINI gereserveerd is, ontvangt degene die de auto heeft gereserveerd handige informatie over de auto, zoals de locatie en resterende actieradius/laadstatus.

KEYLESS ACCESS

Met slechts een klik op je smartphone is de MINI te ontgrendelen en te starten. Via de MINI Sharing module maakt je telefoon contact met de MINI en opent daarmee een wereld aan mogelijkheden.

De gebruiker hoeft alleen aan het begin van de gereserveerde periode internetverbinding te hebben. Daarna communiceert de smartphone met de MINI Sharing Module via Bluetooth. MINI Sharing is daardoor ook probleemloos te gebruiken in ondergrondse parkeergarages en op andere plekken met slecht internetbereik.

Alle Nederlandse MINI modellen die vanaf juli 2020 zijn geproduceerd, zijn al uitgerust met de vereiste technologie (optie 5GE - Flexible Car Sharing Preparation). Iedere MINI Erkend Service Partner kan echter de vereiste MINI Sharing Module achteraf installeren als accessoire, MINI Sharing is dan direct beschikbaar.

De MINI Sharing Service kost € 365,00 voor de module en het eerste jaar van het abbonement, exclusief eventuele kosten voor het achteraf installeren van de MINI Sharing Module. Verlenging van de dienst kost € 49,00 per jaar (prijzen april 2021).